Doorn Driebergen bekert verder!

Ondanks het grote ratingverschil in het voordeel van Doorn Driebergen tegen De Damrakkers, werd het een moeizame wedstrijd.

Gert kreeg aan bord 4 met wit het Hollands voorgeschoteld. Na de 7de zet begon Gerts tegenstander wat verschillende varianten door elkaar te husselen. Dat pakte slecht voor hem uit want Gert kon met zijn paarden via b5 en g5 zwakke plekken in de zwarte stelling onder vuur nemen en om stikmat te voorkomen moest Gerts tegenstander de kwaliteit geven. Daarna pakte Gert stevig door en stortte de zwarte stelling snel in elkaar. Op de 22ste zet gaf Gerts tegenstander op, 1-0.

Eric koos voor een scherpere opzet en kreeg een lange theoretische variant op het bord. In de ontstane stelling kan het snel verkeerd gaan. Na een verkeerde terugzet van Eric werd het al snel lastig. Zijn tegenstander koos de sterkste aanvalszetten en Eric kon al snel groot materiaalverlies of mat niet meer voorkomen, 1-1.

Johan had een open stelling met vele mogelijkheden tot aanvallen, maar hij koos op zet 18 voor Tg3 i.p.v. het betere Th3. In de stelling die ontstond sloegen de door hem voorziene aanvalskansen net niet door waardoor hij moest afwikkelen naar een eindspel dat positioneel minder stond, en door zijn tegenstander vakkundig werd uitgespeeld, 1-2.

Erik Corneth speelde een klassiek Hollandse opening. Zijn tegenstander koos voor een breed centrum. Erik opende de aanval op de koningsvleugel en dat leverde hem een kwaliteit op. De witspeler had echter compensatie in de vorm van meer ruimte en 2 potentieel gevaarlijke lopers. Even later, mede door een gemiste kans van Erik, kreeg de wit speler een verbonden vrij pion. Zwart moest materiaal terug geven om dit op te lossen. In plaats van dit materiaal te accepteren koos wit voor een afwikkeling naar een eindspel waarbij de kansen in het voordeel van Erik waren. Deze werden benut en zo stond het 2-2.

En aangezien het een bekerwedstijd was, moesten we eerst gaan vluggeren met verwisseling van kleur. Gezien de regels bij weer een gelijkspel, moesten we het vluggeren winnen om door te gaan. Dit deden we overtuigend met 4-0. In de kwartfinale spelen we thuis tegen Moira Domtoren.

De detailuitslagen:
Doorn-Driebergen (rat:1932) De Damrakkers (rat:1812)22
1.Bies, E. (Eric)(1992)Spannring, P. (Peter)(1753) 0 1
2. Groot de, J.A. (Johan)(2014)Hageman, G.M.J. (Ger)(1834) 0 1
3. Corneth, E. (Erik)(2041)Plantema, M.R. (Marco)(1795) 1 0
4. Legemaat, G. (Gerrit)(1876)Heck van, A.J.G.G. (Sjef)(1638) 1 0

Reacties zijn gesloten.