Spannend slot leidt tot puntendeling met En Passant 3

Even leek het erop dat wij de Spakenburgers met een nederlaag naar huis zouden sturen, maar aan het einde van de avond mochten we blij zijn met de 4 – 4 uitslag. Het eerste punt werd verspeeld door Rob van Vuurde, die een paardoffer aannam en tenslotte met een kwaliteit achter een verloren eindspel inging.

De schade werd al snel hersteld door Peter Egelie, die een stuk en kwaliteit voorsprong kreeg na een afruilslag waarbij het gehele centrum was betrokken. Zijn tegenstander had zich duidelijk verrekend. Han de Wit wist een pionnetje te verschalken in de opening en kwam nog al makkelijk aan zijn overwinning en de voorsprong werd genoteerd.
En Passant trok de stand weer gelijk. Jos Derksen kwam met een pion achter in een eindspel met twee torens en de dame nog op het bord niet meer tot een tegenaanval en kon het mat niet meer ontlopen.

Meinko Ronner gaf ons weer wat hoop. Hij stond een kwaliteit (toren tegen loper ) en een pion voor. Rustig combinerend en op tijd zijn toren weer afruilend tegen de loper bracht hem in een winst stelling die niet meer te houden was.
Herman Schreuder ruilde een beetje al te wild een toren tegen een loper, kreeg nauwelijks compensatie en werd geduldig weggespeeld en de stand was weer in evenwicht. Alle hoop was toen nog gevestigd op de vrijpion die Joost Zwaan over had in een loper eindspel van gelijke kleur.

De stelling van Jan Esmeijer leek hopeloos, zijn tegenstander verzuimde om onmiddellijk met de dame op de koningsvleugel door te zetten en Jan kreeg nog enig tegenspel door net op tijd een toren tegen loper af te ruilen, maar ging tenslotte toch nog onderuit.
Joost Zwaan wist inmiddels al combinerend zijn loper achter de vijandige pionnen te krijgen en met de ver opgerukte vrijpion de koning van zijn tegenstander zo onder druk te zetten dat hij zijn eigen koning als extra wapen in de vijandelijke stelling kon brengen. Hiermee kwam een einde aan een spannend slot van de avond en de puntendeling werd een feit.

De detailuitslagen:

S.V. Doorn-Driebergen 2 S.V. En Passant 3 4 4
1. Vuurde van, R.E.M. (Rob)(1737) Woudenberg , F.H. (Frank)(1607) 0 1
2. Schreuder , H. (Herman)(1704) Reichardt , T. (Thomas)(1805) 0 1
3. Ronner , M.P. (Meinko)(1710) Gootjes , J. (Jeroen)(1575) 1 0
4. Zwaan , E.J. (Joost)(1723) Graaf de, J. (Jacob)(1591) 1 0
5. Esmeyer , J. (Jan)(1599) Graaf de, D. (Dion)(1680) 0 1
6. Derksen , J.M.M. (Jos)(1587) Woudenberg , E.M. (Mart)(1562) 0 1
7. Egelie , P.L. (Peter)(1581) Koelewijn , R. (Ruth)(1519) 1 0
8. Wit de, J.M. (Han)(1555) Graaf de, C. (Calvin)(874) 1 0

Reacties zijn gesloten.