Viertal-2 weer niet gewonnen van te sterk S.G Amersfoort 1

In deze klasse spelen we een hele competitie. Na vorige keer met 3,5-0,5 verloren te hebben, ging het nu iets beter.

Pim Jongeneel speelde een klassieke opening (siciiiaans) maar er werd al spoedig afgeweken van de beproefde paden. Het betekende gelijk druk op Pim z’n stelling. Hij kwam niet toe aan rokeren en dat werd hem fataal. Na voldoende weerstand geboden te hebben, maakte hij door onoplettendheid een grove fout en werd pardoes mat gezet. Materieel stond hij op dat moment nog gelijk, maar positioneel was het kennelijk een drama. Kortom zijn tegenstander was meer dan een maat te groot. 

Cor Vierveijzer speelde op het eerste bord als invaller. Het begin verliep niet zoals hij had verwacht Al snel verloor hij zijn f-pion en de stelling was een soort gatenkaas met de vijandelijke dame vlak voor de deur. Het werd nu tijd om goed na te denken en hij bracht de wijze les van Erik Corneth in de praktijk! Dubbelcheck voor je zet. Cor dacht een kwartier na en besloot rustig de koningsvleugel te versterken en tegelijkertijd geniepig een overval voor te bereiden.  Zijn overbelaste dame kreeg langzamerhand meer vrijheid waarna het koninkrijk van zijn tegenstander viel door de koning mat te zetten.

Hans van der zijde zijn tegenstaander begon langzaam al zijn pionnen op te spelen waardoor alles vast kwam te staan. Hans kon hierdoor slecht ontwikkelen en geen actief spel ontplooien. Zijn tegenstander ging “winkelen achter de toonbank”. Hans had nog even hoop om hem mat achter de paaltjes te zetten maar dat werd opgelost door het veld te blokkeren en na 47 zetten gaf Hans op.

Willem van Amerongen trof de ‘captain’ van Amersfoort aan het 4e bord. Hij opende rustig met 1 d4 d5 2 e3 Pf6 3 Le2 e6 enz. Willem speelde wat te defensief, waardoor zijn stukken wat in de verdrukking kwamen en weinig ruimte hadden. Zo kabbelde de partij voort totdat Willem op de 25e zet een paard weggaf. De stand was ondertussen 2-1 in het nadeel, dus Willem probeerde nog wat. Maar het werd steeds erger en met een behoorlijke  materiaalachterstand, mindere stelling en nog maar een paar minuten op de klok gaf hij moegestreden op.

De detailuitslagen:

  S.V. Doorn-Driebergen 2 S.G. Amersfoort 1 1 3
1. Vierveijzer, C. (Cor)(*) Kepers, L. (Luc)(1470) 1 0
2. Zijde, H. (Hans)(1260) Loedeman, A. (Bert)(1430) 0 1
3. Jongeneel, W. (Pim)(1230) Baltus, L. (Luuc)(1203) 0 1
4. Amerongen, W. (Willem)(0) Corpeleijn, A.W.F. (Andre)(1395) 0 1

(*) nog geen rating.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.