Eric Bies Snelschaakkampioen 2018

Het 26ste Snelschaakkampioenschap, sinds 2011 vernoemd naar wijlen Henk Hengeveld, is voor de eerste keer gewonnen door Eric Bies. Rob van Vuurde had het vorig jaar al voorspeld, zie 2017, dat andere vluggeraars dan 6-voudig winnaar Johan de Groot dit jaar  weer volop kans zouden maken.

In de eerste ronde moesten Johan de Groot en Eric Bies direct tegen elkaar en dit werd remise. Daarna wonnen beide spelers alles tot ronde 7 en stonden zodoende bovenaan met 5½ uit 6. Erik Corneth, winnaar van het openingstoernooi, volgde met 5 uit 6. Erik Corneth had alleen verloren van Eric Bies en was aan een lange achtervolging begonnen. Eric Bies had de top van de voorlopige ranglijst al gehad terwijl de andere topplaatsen nog tegen elkaar moesten en punten gingen verspelen. Eric bleef zelf alles winnen en eindigde zodoende met 8½ uit 9 op de eerste plaats. Johan de Groot won het gevecht om de 2e plaats van Erik Corneth die daardoor derde werd.

Kampioen Eric Bies neemt de 1e prijs in ontvangst

In groep 2 verliep de strijd minder spannend. Hier was Willem Frouws te sterk en pakte de eerste plaats ook met 8½ uit 9. In de laatste ronde streden nog vier spelers om de plaatsten 2 en 3. Joost Zwaan verloor van Willem Frouws en viel terug naar plaats 4. Ronald Stomphorst had eerder het enige halfje van de koploper afgesnoept en door te winnen in de laatste ronde werd hij tweede. Han de Wit besliste de strijd om de 3e plaats door te winnen van Ton van der Linden.

Willem Frouws winnaar van groep 2

In groep 3 speelde een mogelijk nieuw lid mee. Deze Anton was veruit de sterkste speler en scoorde (ook) 8½ uit 9. Martin Beekelaar pakte de 2e plaats voor de zeer goed spelende Sip Visser die derde werd.

Anton wint groep 3

De nummers 1 t/m 3 van elke groep kregen uit handen van wedstrijdleider Herbert Meinders elk een prijs uitgereikt. Het was weer een geslaagd toernooi met 30 deelnemers.

De eindstanden:

Groep 1 Groep 2 Groep 3
1. Eric Bies                    8½ 1. Willem Frouws          8½ 1. Anton                                   8½
2. Johan de Groot        7 2. Ronald Stomphorst  6 2. Martin Beekelaar              6
3. Erik Corneth             7 3. Han de Wit                 5½ 3. Sip Visser                            6
4. Gert Legemaat          6 4. Joost Zwaan               5 4. Marc Berisa                        5
5. Rob van Vuurde       4 5. Jos Derksen                4¼     Cor Vierveijzer
6. Jon van Midde         3½     Ton van der Linden 6. Hans van der Zijde           4½
7. Peter Egelie               3 7. Nilüfer Karayilan       3 7. Pim Jongeneel                   4
    Wim van den Bosch     Gerrit van den Dool 8. Johan Verbraak                3
9. Herman Schreuder  2     Ab van Westreenen 9. Willem van Amerongen  2
10. Jan Esmeijer            1 10. Jan Hellevoort         2 10. Leo Lewin                         1½

Nog meer foto’s:

Reacties zijn gesloten.