Gert Legemaat is de nieuwe winnaar van het Henk Strijland Toernooi

De opening van het nieuwe seizoen is traditiegetrouw het Henk Strijland Toernooi. Een toernooi over 2 avonden. De terugkerende vakantieganger kan de 2de avond nog starten met 4 byes voor de 1ste avond. Het aantal deelnemers was op de eerste avond 16 en 20 op de 2de avond.

Deze editie werd voor inrichting van de speelzaal en de omgangsvormen gekenmerkt door Corona. We kijken terug op een geslaagde opzet, aanpak. Een goede ervaring om ook de clubavonden met vertrouwen tegemoet te zien. Er is in een veilige omgeving weer een sportief toernooi gespeeld.

De eerste avond bracht Johan de Groot de wisselbeker terug, met het voornemen om deze ook weer aan het einde van het toernooi mee te nemen. Johan de Groot laat zich echter in de 2de ronde verrassen en verloor van Jan van Ruler. Peter Egelie liet de zaal heerlijk mee genieten van het feit dat hij zo maar zijn Dame weg gaf. Benjamin Brandt toonde zijn vorm en sloot de 1ste avond ongeslagen af.

De eervolle 1ste plaats wordt echter pas op de 2de avond beloond met de wisselbeker. Na 5 rondes was Benjamin Brandt nog ongeslagen en was er de spannende 6de ronde tegen Gert Legemaat. Gert Legemaat heeft de partij gewonnen maar daarmee was er nog niets beslist.

In de 7de ronde werd het toernooi beslist, Gert won zijn partij van John van Midde en Benjamin Brandt verloor van Johan de Groot. De 2de avond werd gekenmerkt door veel gezelligheid, een heerlijk hapje en spannende partijen.

De wisselbeker krijgt er een nieuwe naam bij. Na Jaap Bij de Vaate, Erik Corneth, Johan de Groot nu Gert Legemaat. De prijsuitreiking was er niet alleen voor de plaatsen 1,2 en 3. Gerrit van de Dool, plaats 5, won de Lucky prijs box met regionale producten van Vroeg en Ot Wulff op plaats 13 de andere Lucky prijs, een fles wijn (voor zijn ouders) en de troostprijs is dit jaar voor Pim Jongeneel.