Doorn-Driebergen 3 onderuit tegen Paul Keres 6

Tegen het vorig jaar gedegradeerde en reeds gepromoveerde Paul Keres 6 kon het derde achttal geen potten breken. Weliswaar werd een voorsprong genomen doordat de tegenstander van invaller Peer van Putten meer dan een uur te laat kwam en dus de partij reglementair verloor.
Daarna werd Rene Brands de overwinning in de schoot geworpen doordat zijn tegenstander een incorrect offer op de koningsstelling foutief beoordeelde en vervolgens een volle toren weggaf. Ton van der Linden drong met zijn zwarte torens de tweede rij binnen, maar kon het overwicht net niet in winst omzetten. Meer punten werden helaas niet meer gescoord.

Nilüfer Karayilan ging na een evenwichtige stand in het middenspel ten onder in een pionneneindspel en Bastiaan Gramser bezweek onder zware druk van een getripleerde aanval op de e-lijn. Tjeerd Visser kon met zijn geliefde Boedapester Gambiet zijn onervaren maar talentvolle tegenstander niet verrassen. Dick la Pleine verweerde zich weliswaar kranig in een manoeuvreerpartij maar werd uiteindelijk weggedrukt. Jos Pak, tenslotte, heeft na een overziene paardvork een kansloze strijd gevoerd die hij lang wist te rekken. Conclusie: hard gewerkt, moedig gestreden, maar weer net niet.

Toch heeft het derde een beter seizoen gedraaid dan uit de eindstand blijkt. We troffen een zware poule, hebben het tegen de mindere teams (Amersfoort 4) misschien laten liggen maar hebben het de gepromoveerde teams lastiger gemaakt dan uit de stand blijkt. Kortom, wat mij betreft een mooi schaakseizoen voor het derde en veel dank aan de gelukkig sporadisch nodige invallers Pim Jongeneel en Peer van Putten.

Doorn-Driebergen 3 Paul Keres 6 2,5 – 5,5
1. Jos Pak 1669 Pascal Boittin 0-1
2. Dick La Pleine 1518 Ritsaert Pel 0-1
3. Tjeerd Visser 1506 Luuk ten Tussscher – – 0-1
4. Peer van Putten 1551 René van den Bosch 1651 1-0
5. Rene Brands 1411 Jan van Eck 1-0
6. Nilufer Karayilan 1331 John van Rooy 1508 0-1
7. Ton van der Linden 1450 Wim Kool rem
8. Bastiaan Gramser 1444 Jeroen van Meerwijk 1554 0-1

Reacties zijn gesloten.