Het 2de 4 tal heeft weer gewonnen!

Het tweede viertal heeft de smaak te pakken. Dit keer een uitwedstrijd in Loenen aan de Vecht.

Johan Verbraak was met een vlotte overwinning als eerste speler weer snel klaar, 0-1.

Hans van der zijde had een rustige opening. Hij ging kort rocheren en zijn tegenstander lang en toen begon de strijd! Het werd gevaarlijk voor Hans op de koningsvleugel. Hij bleef rustig verdedigen en bouwde ondertussen zelf een aanval op. En dat lukte want Hans zijn pionnen schoven steeds meer op richting overkant. Hans: “..het werd stil werd aan de overkant”. Helaas kwam alles vast te zitten en werd het zodoende een remise stelling, ½-1½.

Cor Vierveijzer opende de partij met e3 om afhankelijk van het antwoord van de tegenstander vroeg of laat over te gaan over te gaan in een gesloten stelling. De tegenstander opende sterk met een pionnen offensief op de damevleugel, waardoor Cor in het nauw gedreven werd en twee pionnen verloor. Toen zijn tegenstander echter een zwakke zet met de loper deed, kon Cor twee zwak gepositioneerde stukken ruilen tegen twee sterke en was de positie van zijn tegenstander zo verzwakt dat hij met een paardenvork een toren won. Door vol aan te vallen op de damevleugel verwaarloosde zijn sterk spelende tegenstander zijn koningsvleugel en verloor hierdoor uiteindelijk de partij, ½-2½.

Willem van Amerongen had een gelukkige avond en kon al snel met zijn toren de dame slaan. Het kon niet meer misgaan en uiteindelijk gaf zijn tegenstander op, ½-3½.

 SG Vecht en Ommelanden 2S.V. Doorn-Driebergen 20,53,5
1.Reket, S.(1298)Vierveijzer, C. (Cor)(*)01
2. Jimmink, R. (Rob)(*)Zijde van der, H. (Hans)(1278)0,50,5
3. Schipper, H. (Henk)(*)Verbraak, J.A.M. (Johan)(1285)01
4. Kesteren van, J.J.A. (Jaap)(957)Amerongen van, W. (Willem)(1027)01

(*) nog geen rating.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.