De start van het 2de 4 tal is goed!

Verborgen in het kleinste zaaltje was het tweede viertal goed bezig!

Johan Verbraak was met een vlotte overwinning snel klaar, 1-0.

Hans van der Zijde kreeg in de opening al een pion cadeau en later in de partij  kwam daar nog een loper bij. Zijn tegenstander had geen compensatie of aanvallende mogelijkheden meer. Hans paste daarna toe wat hij geleerd had in de masterclass van Herman Grooten: “bij voorspong rustig  afruilen”. Dat werkte en na 50 zetten ging de winst naar Hans, 2-0.

Bas Verboom kreeg een geaccepteerd koningsgambiet op het bord. Hij kon het centrum mooi innemen met zijn pionnen. Het leek een gewonnen race maar Bas zich liet verleiden om de dames te ruilen. Nadat hij ook nog een belangrijk tempo had verloren en ondertussen veel tijd had verbruikt, deed hij een wanhoopspoging om een pion te promoveren. Dit was teveel van het goede en hij moest opgeven, 2-1. 

Cor Vierveijzer behandelde de opening van wit op zijn eigen manier en kreeg een prettige stelling. Zijn tegenstander dreigde een geïsoleerde pion te verliezen. De strijd die daarop volgde werd hem fataal door een geniepig vorkje met een paard, waardoor hij uiteindelijk ook een paard verloor. Nog een tiental zetten later na het verlies van een toren gaf zijn tegenstander op. Aftrekschaakjes zijn dodelijk, 3-1.

 S.V. Doorn-Driebergen viertal 2Hoevelakens S.G. viertal 2 3,01,0
1.Vierveijzer, C. (Cor)(0)Geijtenbeek, J. (Job)(800)10
2. Verboom, B. (Bas)(0)Scheerder, J. (Jerry)(1201)01
3. Zijde van der, H. (Hans)(1278)Erve van ‘t, B. (Ben)(1085)10
4. Verbraak, J.A.M. (Johan)(1285)Hoebe, W.G.M.(836)10

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.