s.v. Doorn-Driebergen viertal-1 speelt gelijk tegen de koploper

Onderweg naar Baarn was er geen ontkomen aan, Bastiaan Gramser wilde de historische zege van Ajax bij Madrid graag bespreken. Wat zou het mooi zijn als wij met dezelfde cijfers kunnen winnen in Baarn; dan staan we bovenaan.

Bastiaan Gramser ging dus vol vertrouwen met zwart voor de overwinning. Jacques van Oostrum, was uitgerust, terug van vakantie en Nilüfer Karayilan was op Wereld Vrouwendag in vorm en Peter Rijsdijk had slechts diesel bijgetankt. Kortom: SV Baarn het eerste verlies bezorgen dat was ons doel.

Nilüfer ging recht op het doel af en met succes. Zij bouwde de partij goed op, nam het initiatief, gaf schaak. De tegenstander dacht “dat kan ik ook”. Schaak!. Nilüfer kan het schaak opheffen en dan komen beiden erachter dat haar tegenstander het schaak niet had opgeheven. 0-1. De tweede uitslag is remise. Jacques ervaart dit als een plus-remise. Na het weggeven van een paard kent de partij vele ups en downs. Er waren zeker winstkansen, maar het stukverlies compenseren was lastig, dus remise een welverdiend resultaat. De partij van Peter wordt gekenmerkt door een snelle ruil van de dames, waarna het rustig schaken over was. Met veel dreiging over en weer, wist de tegenstander een pion te veroveren op de koningsvleugel. De opmaat naar winst voor Baarn. Tussenstand 1,5-1,5.

Dan hangt de vraag in de lucht: Gaat Bastiaan ons, net als in Soest, aan de overwinning helpen? Zijn tegenstander speelde het koningsgambiet. Na een voorzichtige start durfde Bastiaan zijn dame te offeren om zo met een aftrekschaak een kwaliteit voorsprong te krijgen. De tegenstander had echter het initiatief, actiever loperpaar en de torens van Bastiaan waren minder actief, te weinig tijd om verder te ontwikkelen. Onder de druk van het actieve tegenspel en de tijd is remise overeengekomen. Het eerste puntverlies in Baarn bezorgen is gelukt, helaas niet de winst opgehaald. Uitslag 2-2.

Met deze uitslag blijven we 2de in klasse 4a.

(Detail uitslagen komen nog. De uitslag is nog niet ingevuld op de SOS-site.)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.