Tweede Viertal verloor op Valentijnsdag met 4-0

De aanvang van onze partijen bij EDS was voor mij een aangename verrassing. Naast het bord stond een EDS briefje met daarop mijn naam en op een ander de naam van mijn tegenstander, iets om over na te denken.

Willem van Amerongen verloor na 20 zetten een loper en na 30 zetten een 2e loper en kon daardoor geen weerstand meer bieden en gaf het op, 1-0.

Waar je niet over hoeft na te denken was het resultaat van ons viertal. Dat was gewoon slecht, drie van ons verspeelde al snel belangrijke stukken, Johan Verbraak’s paard ging in de tiende zet al verloren. Hij heeft het nog 50 zetten kunnen volgehouden, toen bereikte een vrijpion van zijn tegenstander de achterlijn en gaf Johan het op, 2-0.

Hans van der zijde kwam er in de opening niet goed uit. Hij verloor al snel een paard door actieve zwarte pionnen. Hans vocht terug en won een pion en het werd nog een echte partij waar de kansen er voor beide aanwezig waren. In het eindspel had Hans 5 pionnen en een loper, maar die redde het niet tegen 2 lopers en 3 pionnen en een wandelende koning. Na 41 zetten gaf hij op, 3-0.

Pim Jongeneel kwam al heel snel een pion achter op c3. Het was daardoor al snel beslist  omdat zijn koningsstelling open was, 4-0.

De detailuitslagen:

  Edese S.V. 2 S.V. Doorn-Driebergen 2  4  0
1. Meer van der, R. (Roelof)(1394) Zijde van der, H. (Hans)(1260) 1  0
2. Scherrenburg van, H. (Herman)(1368) Verbraak , J.A.M. (Johan)(*) 1  0
3. Berg van de, A. (Arnold)(1339) Amerongen van, W. (Willem)(*) 1  0
4. Voort van de, C. (Kees)(1295) Jongeneel , W. (Pim)(1230) 1 0

(*) nog geen rating.

Reacties zijn gesloten.