s.v. Doorn-Driebergen viertal-1 verslaat s.v. het Dikke Torentje 1

Er zijn avonden waar je al met het goede gevoel van huis vertrekt. Neuriënd startte ik de auto met de tekst “wat gaan we doen vandaag?, Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag”. Het antwoord op de vraag luidt 1,5 – 2,5 voor ons.

Hans van der Zijde viel in voor Bastiaan Gramser. Dat gaf een mooie, spannende partij – Hans versus Hans. Beide spelers ontwikkelden goed en speelden aanvallend. De met thuisvoordeel spelende Hans kreeg een betere stelling na afruil paarden/lopers. Vervolgens was er een vervelend vorkje, waardoor Hans van der Zijde een toren achter kwam te staan. De partij werd goed uitgespeeld met afruilen, 1-0 voor het Dikke Torentje.

Nilüfer Karayilan speelde een degelijke partij. Wist 2 pionnen voorsprong te krijgen maar geen zicht op directe winst. De winst moest geforceerd worden maar dat lukte niet, beide spelers waren blij met de remise.

Jacques van Oostrum kwam na een goede openingsopzet met een pion voorsprong in het middenspel. Echter hij stond wel onder druk. De tegenstander had het initiatief maar dit werd echter niet gebruikt voor een goede aanval. Jacques merkte dit op en heeft de winst binnen gehaald met een goed eindspel.

Met de Van Geet opening is ten slotte het laatste punt binnen gehaald. Een aanval op de koningsvleugel werd gepareerd, waarna Peter een aanval op de damevleugel plaatste. En met succes. Met vier pionnen voorsprong en een paard dat gevangen stond werd het eindspel gespeeld. Zijn tegenstander bleef doorspelen, want Peter zag menig winstkans over het hoofd. Uiteindelijk wist Peter de winst toch veilig te stellen.

Leuke partijen, goed voor de rating, gezellige avond en vrolijk naar huis.

De detailuitslagen:

S.V. Het Dikke Torentje 1 S.V. Doorn-Driebergen 1 1,5 2,5
1. Brummelen van, M. (Rien)(1469) Rijsdijk , P.C. (Peter)(1414) 0 1
2. Kat , B. (Bob)(1440) Karayilan , N. (Nilufer)(1326) 0,5 0,5
3. Kompier , H. (Hans)(1246) Oostrum van, J. (Jacques)(1414) 0 1
4. Molen van der, H. (Hans)(1469) Zijde van der, H. (Hans)(1272) 1 0

Reacties zijn gesloten.