Het slotakkoord van een bewogen schaakjaar: de simultaan!

Dit jaar waren de drie simultaangevers Gert Legemaat, Jon van Midde en Eric Bies.
We begonnen wat later maar daar was een goede reden voor. Corma, onze gastvrouw ging met pensioen en dat lieten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Peter zette haar met een toespraak in de schijnwerpers en bedankte haar ook namens ons allemaal. Corma was altijd goed gehumeurd en zorgde voor een prima sfeer naast de natuurlijk fantastische bediening. De suggestie die Peter gaf namelijk dat ze nu tijd kreeg om zich in het schaken te verdiepen ging ze niet opvolgen. Wel dat ze nu meer tijd had om samen met haar man Gijs leuke dingen te gaan doen. Corma ook nog namens het voltallige bestuur: dank je wel voor alles en geniet van je nieuwe leven!

Tja en dan de simultaan. Normaal krijgen de simultaangevers wit. Bij ons gaat het om en om, een extra uitdaging dus voor Gert, Jon en Eric.
De groepsindeling was geheel random gedaan. Er waren 22 tegenstanders. 7 voor Eric, 7 voor Gert en 8 voor Jon. Met name bij Jon sloeg de vermoeidheid na een uur of 2 spelen toe waardoor hij langzaam maar zeker zijn natuurlijke scherpte kwijt raakte. Hij ging daardoor onder meer bij een partij door zijn vlag heen.
Eric zette de partijen rustig op, anticiperend op de kleinste onzorgvuldigheden bij de tegenstander. Bij Gert stonden vrijwel alle borden in vuur en vlam.

Uiteindelijk had Eric het beste resultaat met 5,5 uit 7
De punten werden gescoord door Erik Corneth (winst) en Herman Schreuder (remise)
Daarna Gert met 4,5 uit 7
De punten werden hier gescoord door Johan de Groot en Gerard van den Dool (winst) en een plusremise van Ed Rijken
Tenslotte Jon met 2,5 uit 8
De punten werden daar gescoord door Jan Esmeijer, Jan van Ruler, Martijn Cober, Martin Beekelaar en Pim Jongeneel (allen winst) en remise van Peter Egelie.

Omdat een aantal partijen bij Gert tot het gaatje gingen liet de prijsuitreiking lang op zich wachten. Dat werd dus echt een latertje.
Rest mij nog Erik Corneth te bedanken voor zijn bijzondere wijnkeuze. Hij hield daar voorafgaand aan de simultaan een prachtig verhaal over. Ik snapte daar niet zo veel van (zegt natuurlijk meer over mij) maar begreep heel goed dat er over nagedacht was en dat Gert, Jon en Eric met een bijzondere wijn naar huis gingen!

Tot slot: Hans bedankt voor de prachtige foto’s!

Reacties zijn gesloten.