Gerrit Jan Hoevers neemt de van Hof trofee mee naar huis!

Als bestuur geven we elkaar graag cadeautjes en ik was als secretaris voor de eerste keer verantwoordelijk voor de organisatie van het van Hof shuffle-toernooi. Het toernooi waarvan sommigen zeggen dat het niets met schaken heeft te maken, anderen zeggen juist dat het dan echt op schaken aankomt, omdat de openingskennis opeens vrij waardeloos is geworden met al die stukken op rare beginplekken. Als bestuurslid moet je daar natuurlijk geen mening over hebben.[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luisteren naar het bericht”]
De weduwe van Henk had mij een briefje geschreven waarin ze aangaf de nagedachtenis van Henk in ere te willen houden en ook dit jaar weer het toernooi te sponseren. Daarnaast had ze een prachtige tekst toegestuurd gekregen van Gerrit Jan Hoevers die ik hier graag nog even met jullie deel:

Als ik de trofee waarom gespeeld wordt voor de geest haal
Dan besef ik hoe diep Henk het spel heeft gepeild.
Die trofee toont hoe het spel de vrucht is van
Het leven zelf: de stukken hangen aan de levensboom.
Het spel is in de kern een viering van onderlinge verbondenheid,
van samenzijn, ook al spelen beiden om te winnen.
De diepe gedachte achter het van Hof-toernooi is
Het benadrukken van dit sociale aspect
Door het aspect “winnen” enigszins te relativeren

De grootste zorgen van een wedstrijdleider zijn natuurlijk: komt iedereen wel opdagen, is het aantal spelers een beetje te verdelen zodat zo min mogelijk mensen een bye moeten krijgen, komen de spelers van vergelijkbare speelsterkte wel in de goede groep terecht en zijn er wel leuke prijzen te verdienen.
Ik heb ervoor gekozen zo veel mogelijke de interne ratinglijst te hanteren bij de groepindeling. Het kwam goed. Jon van Midde stond met pech langs de weg, Eric voelde zich niet lekker en was moe, Jeroen had onverwacht iemand meegenomen en toen ik mezelf ook maar mee liet doen als vervanger van Jon kwamen we op een perfect deelnemersveld: 3x 10.
Peer kwam ook nog met een aantal schaakboeken op de proppen, dus de prijzenkast was daarmee extra goed gevuld.  Het werd spannend. We speelden 6 ronden en de leiders in elke groep ontliepen elkaar bijna niet. De klokinstellingen werkten niet goed. De 5 seconden per zet deed het niet. Wim van den Bosch kwam daar als eerste hardhandig achter. Sorry Wim! Maar uiteindelijk eindigden 2 spelers met de perfecte score 6 uit 6, te weten Gerrit Jan Hoevers en Gert Legemaat. Maar omdat Gerrit Jan ingedeeld was in groep B ging hij met de van Hof trofee naar huis!

Uitslagen:

Groep A: 1. Gert Legemaat 6 , 2. Johan de Groot 4; 3. Peter Egelie 3,5,4. Jeroen Bollaart 3,5,  5. Wim van den Bosch 3, 7. Herman Schreuder 3, 7.Frans Jacobs 3, 8. Han de Wit 2, 9. Ronald Stomphorst 1,5, 10. Jos Derksen 1.

Groep B: 1. Gerrit Jan Hoevers 6, 2. Jan Esmeijer 4,5, 3.Dick la Pleine 4 4. Jan Hellevoort 3,5, 5. Ton van der Linden 3, 6. Jos Pak 3, 7. Peer van Putten 2, 8. Cor Brands 2 9.Rene Brands 2, 10.Peter Rijsdijk 0.

Groep C: 1.Martijn Cober 5,5 2. Jan van Ruler 5,5, 3. Nilufer Karayilan 3, 4.Bastiaan Gramser 3, 5. Johan Verbraak 3, 6.Marc Berisa 3, 7. Herbert Meinders 3, 8.Leo Lewin 2, 9.Djien Kwik 2, 10. Gerrit van den Dool 0.

Reacties zijn gesloten.