sv Doorn-Driebergen 2 ongelukkige nederlaag tegen Moira-Domtoren 4

Moira-Domtoren 4 verliet Driebergen met de kleinst mogelijke overwinning, mede omdat een paar spelers van Doorn-Driebergen 2 hun partij lieten verzanden. Misschien waren de Utrechters, die al ruim voor tijd aanwezig waren, en zodoende tijd hadden om de uitgedeelde pennen te bestuderen wel geïnspireerd door de spreuk op de hun toegedeelde pennen : een goede speler heeft altijd geluk.[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luisteren naar het bericht”]

Jos Derksen wist nog wel het eerste punt binnen te halen. Met een sterke aanval verschalkte hij een toren, waarna de partij deskundig werd afgerond. Ook Jan Hellevoort werd het niet al te moeilijk gemaakt en hij kon na een vreemde opening de stukken tenslotte laten samenwerken, won een loper en wikkelde rustig af naar winst.

Aan bord 1 kwam Wim van den Bosch terecht in een Najdorf opening met tegenstelde rokade. Zijn tegenstander kwam als eerste in de aanval en wist het eerste tegenpunt te noteren.

Ronald Stomphorst kwam met een pion minder in een eindspel terecht met lopers van dezelfde kleur en moest ook zijn partij opgeven en de tussenstand werd 2 – 2. Helaas kon invaller Jan Esmeijer ook geen potten breken, kwam twee pionnen achter en het volgende punt werd ingeleverd, 2-3.

Han de Wit kwam na een spannend duel in een stelling terecht waarin hij een paard en vier pionnen overhield tegen een toren met twee pionnen en een gunstige positie voor de koning. De scherpte ontbrak in de winstpoging en hij moest tenslotte nog uitkijken voor een stikmat en kon niet anders doen dan genoegen nemen met remise, 2½-3½.

Herman Schreuder kwam laat in de partij een kwaliteit voor maar kreeg daarbij wel een gevaarlijke vrijpion tegen. Maar zoals we inmiddels van Herman zijn gewend wist hij het eindspel toch nog fraai te winnen, 3½-3½.
Helaas konden we de gelijke stand niet vasthouden want Peter Egelie stond met twee pionnen achter totaal verloren in een toreneindspel. Peter zag in het begin van de partij een zo maar te nemen loper over het hoofd, kwam daar zelf achter na de te vlug uitgevoerde andere zet achter en deze gemiste kans dreunde de gehele partij nog door en hij ging kopje onder, 3½-4½.

De detailuitslagen:

Doorn-Driebergen 2 Moira-Domtoren 4 3,5 4,5
1. Wim van den Bosch (1749) Ewoud Loots (1650) 0 1
2. Ronald Stomphorst (1697) Evert Jan Evers (1632) 0 1
3. Herman Schreuder (1624) Pier Jan Mellegers (1602) 1 0
4. Peter Egelie (1560) Tony Schoen (1560) 0 1
5. Jan Esmeijer (1608) Daniël Andel (*) 0 1
6. Jos Derksen (1626) Maarten Metz (1495) 1 0
7. Han de Wit (1599) Rijn de Jonge (1421) 0,5 0,5
8. Jan Hellevoort (1540) Michiel van der Linden (1408) 1 0

(*) nog geen rating.

Reacties zijn gesloten.