sv Doorn-Driebergen 4 verliest van Doredenkers 1

Bij het welkomstwoord werd de heer Ligny sr extra verwelkomt wegens zijn 88 jarige leeftijd. Hij zou gaan spelen tegen Johan Verbraak, er zaten dus twee oudjes tegen elkaar. Na 2 1/2 uur werd remise aangeboden. Johan zag “te laat” dat de speeltijd van de heer Ligny bijna om was, dus hij had beter even kunnen wachten.

J. van Oostrum wist de 2de remise binnen te halen. M. Ligny (jr) koos voor de Italiaanse opening, waarna het spel zich ontwikkelde naar een giuoco pianissimo. Dit betekent een rustige opbouw en ontwikkeling van beide partijen. Na een aantal ontwikkeling zetten met hier en daar een dreiging, kwamen we , na wat ruilingen, uit in een vastgelopen stelling met nog 14 pionnen op het bord en werd tot remise besloten.

De 3de remise was voor Dirk Rijneker, hij had een pittige tegenstandster, de vroeger bij ons spelende Amanda Hijweegen. Haar rating is wat lager geworden maar nog altijd 1694. Zij kwam moeilijk uit de opening. Dirk verraste haar met een voor haar ongebruikelijke verdediging. In het vervolg herstelde zij zich heel goed, maar meer dan remise zat er niet in.

Willem van Amerongen speelde zeker geen rustige partij. Hij wist de tegenstander al snel te verrassen en stond duidelijk in punten voor. De tegenstander wist echter niet van wijken in Wijk en speelde stug door. Willem van Amerongen wist zijn rust te bewaren en behaalde daarmee de volle winst.

Helaas zijn de punten verder in Wijk bij Duursteden gebleven. Op het 5de bord speelde Hans van der Zijde met wit tegen Frans van Amerongen niet de minste speler(rating 1463)! Mooie partij, wit kwam vast te staan en kon zijn stukken niet goed ontwikkelen .Na een lange partij heeft Hans de partij gewonnen gegeven.
De andere partijen werden helaas ook verloren. Er is goed geschaakt, het ratingverschil aan de diverse borden was duidelijk en werd omgezet in winst door de Doredenkers.

De detailuitslagen:

Doredenkers 1 Doorn-Driebergen 4 5,5 2,5
1. P. Jaarsma (Pier) (1658) P.C. Rijsdijk (Peter) (1301) 1 0
2. A.R. de Hijweegen (Amanda) (1694) D.W. Rijneker (Dirk) (1414) 0,5 0,5
3. A. Lodder (Arno) (*) N. Karayilan (Nilufer) (1293) 1 0
4. A. Lodder (Alex) (*) W. Jongeneel (1244) 1 0
5. F. van Amerongen (Frans) (1463) H. van der Zijde (Hans) (1255) 1 0
6. M. de Ligny (Mark) (*) J. van Oostrum (Jacques) (*) 0,5 0,5
7. C.L. de Ligny (1461) J.A.M. Verbraak (*) 0,5 0,5
8. J. – Bensmann (Jeroen) (965) W. van Amerongen (Willem) (*) 0 1

(*) nog geen rating op moment van spelen.

Reacties zijn gesloten.