sv Doorn-Driebergen 3 behaalt een duidelijke overwinning tegen En Passant 5

Twee keer moesten wij met slechts 7 teamleden spelen, deze keer was het team uit Bunschoten niet gelukt om met 8 spelers aan te treden. Peer van Putten aan bord 2 kon zodoende alsnog aan de interne competitie meedoen.

Dick la Pleine stevende vlot af naar het eindspel met op een gegeven moment zelfs 2 pionnen voor, in een pionnenstrijd wordt tot remise besloten. Het eerste halve punt was binnen. Ton van der Linden met een Pirc met c4 kreeg na de opening het initiatief, maar kon het niet verzilveren tegen winst. Daarmee scoorde hij het 2e halve punt. Daarna duurde het wat langer en steeg ons vertrouwen toen Jos Pak het eerste winstpunt pakte. In zijn partij lukte het zijn tegenstander een vrij pion op de a-lijn bijna te laten promoveren, maar het witte paard van Jos blokkeerde de doorgang en het promotie veld. Jos kon zich nu concentreren op de koningsvleugel met een pion extra. En met nog 2 minuten op de klok gaf de tegenstander in een niet meer te redden stelling op.

Martin Beekelaar kwam met zwart sterk uit de opening en kwam ook vrij snel een pion voor te staan. Een vrije centrumpion zelfs. Maar speelde daarna te optimistisch en vergat met een simpel h6 de strategische loperzet Lg5 te verhinderen. Vervolgens positionele slordigheden en de voorsprong werd omgezet in het 1e verliespunt. Renee Brands stond met zwart lange tijd materieel gelijk, maar had wel 3 pionnen op een rij op de 5e lijn. Consternatie ontstond toen zijn tegenstander een toren weggaf, terwijl er tegelijkertijd ook een toren van Renee te verkrijgen was. Wit gaf op en de stand kwam daarmee op 4 – 2.

Op bord 1 speelde Jan Esmeyer met zwart een complexe en gesloten partij. Uiteindelijk werden ook de dames afgeruild en bleven aan beide zijdes 7 pionnen en ieder een paard over. De heren kwamen remise overeen: 4,5 – 2,5

Er kon ons nu niets meer gebeuren. De laatste nog spelende partij was van Bastiaan Gramser. Materieel lang in evenwicht. Een pionnenoffensief van Bastiaan op de damevleugel levert een vrije dubbelpion op de a-lijn. Zijn tegenstander laat het er niet bij zitten en probeert met paard en toren de koning aan te vallen. In een dan volgende spannende fase biedt zijn tegenstander remise aan. Overleg met teamleider Ton vindt plaats en omdat we immers al gewonnen staan speelt Bastiaan verder. Hij staat beter, maar ziet een winnende zet over het hoofd. Alle stukken worden afgeruild en 2 koningen blijven over… 5 – 3.

Een verdiende overwinning voor het 3e team.

De detailuitslagen:

Doorn-Driebergen 3 En Passant 5 5 3
1. J. Esmeyer (1602) M. Ruitenbeek (Mike) (1571) 0,5 0,5
2. P. van Putten (Peer) (1568) * *Niet Opgekomen* 1 0
3. M.S. Beekelaar (Martin) (1532) R. van Beek (Rick) (1610) 0 1
4. A. Pak (Jos) (1646) R.E. de Reus (Ernst) (1609) 1 0
5. A.L. van der Linden (Ton) (1449) F.M. Hartog (Franciscus) (1405) 0,5 0,5
6. D. la Pleine (1496) A. de Jong (Aart) (1550) 0,5 0,5
7. E.R. Brands (Rene) (1424) A. van de Mheen (Alexander) (1155) 1 0
8. B. Gramser (Bastiaan) (1403) G. Shwan (Gia) (1294) 0,5 0,5

Reacties zijn gesloten.