sv Doorn-Driebergen 2 eindigt derby tegen Zeist 3 in klinkende overwinning

Voor het eerst in jaren was er weer eens een competitietreffen tegen Zeist. Op voorhand was het een beladen duel. Twee van de zestien ingezette spelers zijn zowel lid van Zeist als van Doorn-Driebergen en verder was het een strijd om de rode lantaarn. Doorn-Driebergen 2 boekte zijn eerste zege en Zeist 3 staat na 3 rondes nog met lege handen.

Jos Derksen speelde tegen Gerrit van den Dool, die sinds enkele weken ook weer mee speelt in de interne competitie van Doorn-Driebergen. Na acht zetten verspeelde Jos zonder compensatie onnodig een stuk en de partij eindigde al vroeg op de avond in wat later bleek, de enige winstpartij van Zeist 3. Niet veel later kon Meinko Ronner de stand weer gelijk trekken; met een tussenschaakje won hij een stuk en wikkelde verder bekwaam af naar winst. Ronald Stomphorst kwam deze keer niet in tijdnood, met een pionnetje meer en daarna nog materiaalwinst door geblunder van zijn tegenstander werd halverwege de avond de tweede zege aangetekend.

Wim van den Bosch speelde een puike partij aan bord 1 en hij kwam een stuk voor en de voorsprong liep uit, 3-1. Ook Herman Schreuder boekte een overwinning en het wachten was op het volgende punt. Dit werd keer gescoord door Jan Hellevoort die met een pionnetje meer het eindspel inging en toen ook nog gratis een stuk kreeg aangeboden.
Peter Egelie, sinds enkele weken dubbellid van Zeist, is zijn schaakdipje duidelijk te boven. Tegen Wendela Oskam speelde hij een rustige partij, waarbij na afruil van alle stukken op een paard na met vijf tegen twee pionnen de eindsprint werd ingezet.
Inmiddels was Han de Wit in een vrijwel lege zaal bezig om zijn achterstand weg te werken. Op de dertiende zet haalde hij twee zetten door elkaar en gaf geheel onnodig een loper weg. Er was wel enige compensatie met een open g-lijn, waarbij met twee torens een aanval op de koningstelling werd ingezet. De partij eindigde uiteindelijk nog in een remise, waarmee de 6,5 – 1,5 eindstand werd bereikt.

De detailuitslagen:

Doorn-Driebergen 2
Zeist 3
6,5 1,5
1. Wim van den Bosch (*) A.J. Houtgast (*) 1 0
2. Ronald Stomphorst (1703) Henk Keers (1667) 1 0
3. Meinko Ronner (1682) Wim Smit (1639) 1 0
4. Peter Egelie (1581) Wendela Oskam (1615) 1 0
5. Herman Schreuder (1603) Jan Bernard Wolters (1609) 1 0
6. Jos Derksen (1628) Gerrit van den Dool (1333) 0 1
7. Han de Wit (1568) Gerard van de Wiel (1521) 0,5 0,5
8. Jan Hellevoort (1528) Eric van Vollenhoven (*) 1 0

(*) nog geen rating.

Reacties zijn gesloten.