Goede afsluiting van het seizoen

De laatste ronde werd gezamelijk gespeeld bij Paul Keres. Het kampioenschap en de degradatie waren al beslist. Het bleek dat de beste nr 2 van de eerste klasse ook nog promoveerde. In onze klasse (1A) ging het tussen Amersfoort 3 en onze tegenstander Lekstroom 1.
Wij hadden gehoopt dit jaar mee te doen in de subtop, maar dat kwam er niet uit. Echter in de laatste wedstrijd tegen de gedeelde nr 2 lukte het wel, 4- 4. Hiermee werd Amersfoort 3 2e in de poule en moeten ze afwachten tot de laatste ronde in klasse 1B.
Wij begonnen met een taktische wissel. Johan de Groot en Rik van Drie wisselden van bord. Rik onze topscoorder moest het op bord 1 opnemen tegen een zeer sterke speler (2132). Gaandeweg de partij hield Rik het niet meer.
Arnoud Huibers stond al heel prettig en na een goede combinatie kwam hij materiaal voor en gaf zijn tegenstander op. Ronald Stomphorst stond de hele partij onder druk en overleefde een koningsaanval waarna de partij remise werd. Herman Schreuder probeerde de hele partij kleine probleempjes op te lossen, maar kwam niet verder dan remise. Het stond nu 2-2.

De strijd op de andere borden was lastig te beoordelen, maar een kleine overwinning leek mogelijk. Eric Bies had een pion gewonnen maar belandde in een eindspel met ongelijke lopers wat niet viel te winnen, 2,5-2,5. Gert Legemaat had een gelijk opgaande strijd gehad en met wederzijdse lichte tijdnood kwam er een taktische zetherhaling op het bord, 3-3.

Joahn de Groot leek nu toch groter voordeel te hebben opgebouwd, maar bij Gerrit-Jan Hoevers was het onduidelijk of de stelling remise was te houden. Na een combinatie bleek de pion van zijn tegenstander eerder te promoveren, 4-3. Nu lag alle druk bij Johan de Groot. Johan die tot nog toe een wat ongelukkig extern seizoen speelde, wilde graag op bord 3 tegen een bekende tegenstander.
Er kwam een iets andere opening op het bord dan verwacht, maar Johan had en vond dat hij een prettige stelling had. Na wat schijn- of echte offers (lastig te beoordelen als spelend verslaggever) die niet allemaal werden aangenomen, had Johan een betere pionstelling en een pluspion. Nadat de meeste stukken van het bord gingen, speelde Johan het toreneindspel in wederzijdse tijdnood netjes uit en haalde hiermee het gelijkspel binnen, 4-4!

Lekstroom 1 Doorn-Driebergen 1 4 – 4
1. F.J.M. Lommers (Frank) 2132 R. van Drie (Rik) 1943 1 – 0
2. J.C. Wakkee (Colijn) 1992 G. Legemaat (Gerrit) 1970 remise
3. A. Baas (Aart) 1937 J.A. de Groot (Johan) 1945 0 – 1
4. M. Wallace (Mitchel) 1800 E. Bies (Eric) 1945 remise
5. J.A.M.M. Jansen 1749 G.J. Hoevers 1810 1 – 0
6. A. Post (Arie) 1737 A.A.J.M. Huibers (Arnoud) 1751 0 – 1
7. J.W. Stoutenbeek 1700 H. – Schreuder (Herman) 1645 remise
8. B. Schuddeboom (Ben) 1770 R. Stomphorst 1710 remise

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.