De klok werkte niet mee tegen Amersfoort

We hadden het zwaar tegen het vijfde van Amersfoort dat vooral in de breedte sterker was. Steeds keken we tegen een achterstand aan. Toch kregen we in de slotfase nog zicht op een gelijkspel, maar de klok besliste anders. Tot elf uur stond er 0-1 op het scorebord door een vroeg verlies van Gerrit Jan Hoevers. Hij had te veel oog voor zijn eigen kansen gehad en de koningsaanval van zijn tegenstander onderschat.

De Amersfoorters vergrootten hun voorsprong doordat Ronald Stomphorst, die bepaald niet de vorm van andere jaren heeft, moest buigen voor de aanval van zijn tegenstander. Pas toen konden we iets terug doen en natuurlijk zorgde topscorer Rik van Drie voor het punt. Arnoud Huibers, die voor Gert Legemaat, inviel aan bord 1 voegde daar knap nog een half puntje aan toe. Na een enerverende partij met wisselende kansen bracht een afruil een einde aan de strijd.

De gasten brachten hun voorsprong weer op twee punten doordat Rob van Vuurde, die in de opening een belangrijke centrumpion had weggegeven, het eindspel (met inmiddels twee pionnen in de min) ondanks ongelijke lopers niet kon houden. Peter Egelie speelde een boeiende partij. Hij kwam onder vuur te liggen. Zijn tegenstander offerde een stuk tegen twee pionnen, maar Peter pareerde de aanval door tijdig het stuk terug te geven. Het eindspel was potremise.

Het stond 4-2 voor de Amersfoorters en het woord was aan de klok. Die had de tijd eerlijk verdeeld onder de overgebleven kemphanen. Het kon nog alle kanten op. Eric Bies was het eerste klaar. Hij wikkelde naar een pionneneindspel af waarin hij met tempodwang de stelling van zijn tegenstander kon oprollen. Bleef over het tijdnoodduel van Johan de Groot. Daar hadden we alle vertrouwen in want Johan kan dat goed. Hij stond met nog veel stukken op het bord twee pionnen achter maar zijn dame pakte die een voor een terug. Winst lag voor het grijpen maar deze keer zag Johan het niet. Even later greep hij nog erger mis en was het meteen uit. Het zit ons dit jaar bepaald niet mee.

Doorn-Driebergen 1 Amersfoort 3 3 – 5
1. Johan de Groot 1987 Jeanine de Cloet 1966 0-1
2. Arnoud Huibers 1760 Wim Lamme 1885 rem
3. Rik van Drie 1919 Maarten. Corpeleijn 1883 1-0
4. Eric Bies 1928 Quintin van de Seijp 1941 1-0
5. Gerrit Jan Hoevers 1825 Ed van de Gevel 1845 0-1
6. Rob van Vuurde 1702 Remco van Rinsum 1851 0-1
7. Peter Egelie 1670 Ruud Kuchler 1801 rem
8. Ronald Stomphorst 1738 Bert Lardenoye 1630 0-1

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.