Spannend duel tegen Rode Loper 2

Net als Rivierenland 2 bleek deze tegenstander veel lastiger te kloppen dan wij gedacht hadden. Het werd een gelijk opgaande strijd die ook in een gelijkspel leek te eindigen. Maar in de slotfase, waarin tijdnood een belangrijke rol speelde, sloegen onze twee topborden genadeloos toe.

Het begon met verlies van Ronald Stomphorst. Het gerucht ging dat hij zich door de Leeuw (zoek die opening op!) had laten oppeuzelen. Hij verloor een kwaliteit en dat was nog maar het begin van veel narigheid.

Eric Bies herstelde de balans. Hij begon met een kwal en voegde daar vervolgens het nodige materiaal aan toe. Zijn tegenstander dacht het nog lang vol te kunnen houden. Door een reeks remises bleef de gelijke stand lang op het bord staan. In de partij van Rob van Vuurde wisselden de kansen in snel tempo. Uiteindelijk hield hij in het eindspel een pluspion over, maar doordat zijn koning buitenspel stond berustte hij in remise. Ook Gerrit Jan Hoevers kwam vast te staan in het pionneneindspel en moest genoegen nemen met remise. Rik van Drie zag de kansen een paar keer keren. Hij kwam een pion voor maar raakte een kwal achter toen zijn toren opgesloten raakte. In de tijdnoodfase wist hij het evenwicht te herstellen. De laatste remise was van Herman Schreuder. Hij heeft het nog even geprobeerd in een volledig vastgelopen pionnenformatie, maar moest in het onvermijdelijke berusten.

Het stond 3-3 en onder de omringende stuurlui zoemde het dat Gert Legemaat minder stond en Johan de Groot beter. Inderdaad kreeg Johan met een stuk tegen drie pionnen zijn tegenstander knap op de knieën. Maar bij Gert kantelde de partij volledig. Met actief gebruik van zijn toren en loper wist hij twee pionnen op te laten rukken naar de zesde rij, waarna promotie niet meer viel tegen te houden. Al met al was het weer behoorlijk kantjeboord geweest.

Doorn-Driebergen 1 De Rode Loper 2 5 – 3
1. Johan de Groot 1987 Peter Hoogakker 1839 1 – 0
2. Gert Legemaat 1983 Paul Buys — 1 – 0
3. Rik van Drie 1903 Chris Regeling 1756 remise
4. Eric Bies 1944 Jos Heesen 1799 1 – 0
5. Gerrit Jan Hoevers 1849 Almer Toby 1693 remise
6. Rob van Vuurde 1716 Jacco Vermeulen 1663 remise
7. Herman Schreuder — Peter Das 1747 remise
8. Ronald Stomphorst 1783 René de Korte 1761 0 – 1

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.